Зберігання продуктів харчування під час блекаутів
Херсонське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області інформує суб’єкти господарювання громади, які здійснюють обіг харчових продуктів.
У разі настання блекауту суб’єкти господарювання, які в своєї діяльності використовують спеціалізоване обладнання (холодильники тощо), повні бути забезпечені генераторами або іншими альтернативними джерелами живлення, які дозволять підтримувати безперебійний процес роботи з дотриманням температурного режиму та неухильного дотримання статі 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23 грудня 1997 року No 771/97-ВР.
У випадку неможливості належного дотримання температурних режимів зберігання харчових продуктів, зазначених на маркуванні, а також термінів реалізації продуктів, можливі харчові отруєння серед споживачів такої продукції, у тому числі із важкими наслідками, особливо серед дітей.
Наголошуємо що, порушення вимог законодавства у сфері обігу харчових продуктів, що може призвести до погіршення їх якості або інших негативних наслідків для здоров’я людей тягне за собою відповідальність передбачену пунктами 7, 9, 10, 11, 12, 14, 18 статі 65 Закону України «Про державний контроль за дотримання законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження здоров ́я та благополуччя тварин» від 18 травня 2017 року No 2042-VIII.
